Endüstriyel Yazılımlar ve Endüstri 4.0

Endüstriyel Yazılımlar ve Endüstri 4.0

Endüstriyel yazılım, birçok işletme yazılımının veya birçok işleme programına ait koleksiyonların bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş yazılımlardır. Üretime katkı sağlayan, işletmeniz içerisinde yürütme işlemini kontrol eden ve üretimle ilgili tasarlamalar, inşa etme işlemleri ve servis sunmak gibi faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde yardımcı olurlar. Bilgisayar teknolojisinin sanayi segmentine dâhil olmasıyla birlikte ortaya çıkan Endüstri 4.0, üretim sürecini, kalitesini ve verimini arttırmaya yönelik ihtiyaçları doğurmuş oldu. Bilgisayarların tek başına etkili olmadıkları ve yazılımlarla desteklendiği de bilinen bir gerçek hâlini aldı.

Endüstriyel Yazılımın Ne Gibi Faydaları Var?

  • Geliştirilmiş PLC arayüzleri aracılığıyla ve DCS sistemleri ile fabrikanızda bulunan tüm makinaların verilerini izleyebilir ve kendi veri havuzunuzu oluşturabilirsiniz. Oluşturulan veri havuzu yardımı ile işletmenizin işleyişi ve sorunlarına getirilen çözümler daha pratik bir hâl alır.
  • Detaylar ile vakit kaybetmek zorunda kalmazsınız. Makinaların kapasiteleri bazında yaptığı üretim miktarlarının karşılaştırmalarını yapabilirsiniz. Herhangi bir kaçak söz konusuysa bunların tespitini gerçekleştirebilir ve personel hatalarını saptayabilirsiniz. Önlemlerinizi alabilir ve olası zararların önüne geçersiniz.
  • Online sistemler, fabrikanızın takibini İnternete erişebildiğiniz her yerden yapabilmenizi sağlar. Sorunu bulunduğunuz yerden hızlıca çözebilir ve olası zararların önüne geçebilirsiniz.
  • Endüstriyel yazılımlar, makinalarınızın sisteminde yer alan PLC ve DCS sistemleri gibi otomasyon sistemleri ile entegre çalışır. Böylece, kolay bir şekilde veri havuzu oluşturabilir ve istediğiniz bilgileri çekebilirsiniz. 
  • Anlık raporlar alabilir ve tek ekrandan özet raporlar görebilirsiniz.
  • Oldukça yönetilebilir yazılım sistemleri, raporları karşılaştırırken size kolaylık sağlar. 
  • Maliyetlerinizde, gözünüzden kaçan artışları saptayabilir ve düşürebilirsiniz. İşgücü kaybı ve aksayan durumlara dair çözümleri hızlıca gerçekleştirebilirsiniz. 

Kaynak: https://www.digitatek.com/endustriyel-yazilim-nedir-blog