Otomasyon Panosu / PLC / HMI / YAZILIM
Kahve kavurma makinası kahve çekirdeğinin farklı tatlarda kavurma amacıyla daha çok endüstriyel sahalarda kullanılmaktadır. Kahve kavurma makinası kontrol ve otomasyonu, istenilen lezzetleri yakalamak için çok önemlidir. Firmamız kavurma süreçlerinin istenildiği gibi yapılmasına ve tekrar edilmesine katkı sunacak yazılım ve otomasyon sistemlerini kurmakta danışmanlık hizmetleri vermektedir.
Çoğu kavurma makinesi imalatçısında donanımlar, mekanik ekipmanlar birbirine çok benzer, yakındır. Farklılık yaratmak çok zordur. Makineyi farklı, tercih edilebilir yapan özellik ise GELİŞMİŞ YAZILIMDIR.
UYGUN FİYAT KALICI ÇÖZÜM // MUTLAKA GÖRÜŞ ALINIZ
Kahve kavurma makinası profil tekrarında yüksek tekrarlanabilirlik garanti edilir.
- PLC ile kontrol (sismens, beckhoff, fatek, abb vb)
- HMI arayüzünden izleme kontrol
- Endüstriyel bilgisayar(dokunmatik ekran) üzerinden kontrol yazılımı
- Masaüstü yada laptop bilgisayar üzerinden kontrol yazılımı (windows, linux, mac)
- PID ile hassas kontrol
- Pano tasarım ve montaj
- Güvenilir, sağlam projelendirme
- Farklı yazılım ara yüzlerinden(cropster, artisan) kontrol olanağı
Yazılımda gösterilebilecek bazı parametreler
- RoR (birim zaman çekirdek ısı artışı) değeri hesaplanması gösterilmesi
- First Crack Second Crack, zaman ve sıcaklık değerleri
- Turning Point zaman ve sıcaklık değerleri
- Hassas sıcaklık kontrolü ve profil tekrarı
- Güvenilir süreç tasarımı
Kahve çekirdekleri ısındıkça “çatlama” (crack) ya da “patlama” (pop) sesi adı verilen bir ses duyulur. Hafif kavurmada, çekirdekler genişlemeye başladıkça kırılma sesleri de duyuluma başlanır. Buna “ilk çatlama” (first crack) denmektedir.
Orta kavurmadan sonra kavurma işlemine bir kaç dakika daha devam edilmesiyle “ikinci çatlama” sesi duyulur. Bu seviyede kahve çekirdeğindeki yağ iyice açığa çıkarak yüzeye gelir. Bu evreye second crack denilmektedir.
Bazı Terimler
- Rate of Rise (RoR)
- First / Second crack
- Charge temperature
- Development time
Tam Otomatik Kahve Kavurma Makinası
Makineleriniz ve bilgi almak için mutlaka bize ulaşınız.
Bazı Alıntılar :
giesen.com/knowledge-base
https://www.probat.com/en
https://artisan-roasterscope.blogspot.com
https://www.cropster.com